Általában, ha egy vállalatnál változás történik, azt sokan nem szeretik, mert sokakra negatív hatással lehet. A Forever Living pár napja bejelentett egy változtatást a kompenzációs tervben. Én mindig nagyon várom, ezeket a módosításokat, mert eddig sohasem csalódtam. Minden alkalommal újra és újra meggyőződöm arról, hogy a Forever vezetősége nem akar nekünk rosszat, sőt! Az összes ilyen jellegű döntés az üzleti partnerek javát szolgálja. Nem hátráltat minket, inkább a jobb és több munkára motivál minket. változás

Mi ez a változás?

Forevernél az értékesítést karton pontokban mérik, azaz minden termék rendelkezik egy hozzárendelt karton pont értékkel. Például a sárga flakonos Aloe Vera Gél 0,114 karton ponttal, az Active Probiotic 0,121 karton ponttal rendelkezik.
Mivel a tevékenységedet a Te neved alatt történő vásárlások tükrözik, ezek a pontértékek nőnek minden egyes vásárlás alkalmával.  Az így gyűjtött pontok határozzák meg előrelépésedet, és más egyéb ösztönzőkre való jogosultságodat a marketing tervben. 

Az Igazgatói szint eléréséhez egymást követő két hónap alatt kell 120 karton pontot kellett elérned neked és a csapatodnak együtt.  2018 februárjától viszont Manageri szintre lehet már 4 hónap alatt is minősülni, ilyenkor 150 pontot kell összesen összegyűjteni. Hát nem nagyszerű?! Óriási segítség ez minden munkatársnak!

Hits: 24

Tegnap este jutott eszembe ez a téma, mármint, hogy valaki alkalmas  vagy nem arra a munkára, amit én is csinálok. Az elmúlt néhány hónapban sok emberrel beszéltem, sok embernek próbáltam bemutatni a lehetőséget.  Ezalatt az idő alatt rájöttem valami nagyon izgalmas dologra…

A munkához tartozik, hogy sokan elutasítanak. Ez már nem zavar, de elgondolkodtat. Ki miért mond nemet? Főleg azok az esetek érdekelnek, ahol két mondatot sem mondok, máris elutasít. Aztán megvilágosodtam. A kocsiban ültem, vezettem, és Kowalskyt hallgattam, amikor jött a fény. Valahol legbelül eddig is tudtam, hogy így van, de nem foglalkoztam vele.

Miért van ez így?

Az emberek nagy része – kortól és nemtől függetlenül – nincs tisztába saját képességeivel. Azt hiszi magától, hogy nem képes semmire, nem tud újat tanulni. Ezt elhitették vele a szülei, az iskola. a környezete, a társadalom. Emiatt, ha hall valami új dologról, akkor is ha az neki sikereket hozna, elutasítja, mondván, nem fog menni.

Ez engem nagyon elszomorított. Tudom, én is ilyen voltam, de ma már inkább örömet okoz, ha valami új kihívás kerül elém. Miért hiszik sokan azt, hogy értéktelenek? Most mondhatod, hogy ilyen a magyar ember. Igen, ezzel tisztában vagyok, de miért fogadja ezt el a magyarok 80-90 százaléka? Már nem tudom ezt megérteni.

Mit tehetsz ellene?

Nagyon szeretném, ha sokan elhinnék nekem, hogy abból a skatulyából ki lehet bújni, amibe őt évekkel ezelőtt bezárta valaki. Bátran el lehet kezdeni egy új munkát, egy új lehetőséget – főleg ha nem jár anyagi befektetéssel -, nem szabad meghallani amit a környezeted skandál: Nem fog menni! Nem fog menni!

Ezt a mondatot én is hallottam nagyon sok embertől. Eleinte meghallottam, de most inkább motivál. Csak azért is megmutatom, hogy én jobb vagyok náluk, mert képes vagyok átlépni a határaimat, és valami újat, valami nagyon izgalmasat tanulni.

Te is ilyen beskatulyázott vagy? Nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen vagy, és meg tudnálak-e győzni az ellenkezőjéről. Próbáljuk meg?

Úgy gondoltam, hogy az első 10 embernek, aki elég bátor megtudni, hogy alkalmas lenne-e egy változásra, egy új lehetőségre, felajánlok egy ingyenes beszélgetést, “felmérést”. Persze online, Messengeren, Skype-on, Viberen, ami neked jó.

Mit szólsz hozzá?  Te bátor vagy?

Ha igen, jelentkezz az űrlapon, és utána kereslek, hogy egyeztessünk egy időpontot! Még ma, hogy beleférj a 10 főbe!

 

Hits: 46