2018. május 7. hétfő – 2.nap

Ma hétfő van, ez a nap általában a hétvége kipihenését jelenti számomra. Persze ilyenkor is akad mindig munka, de kevesebbet dolgozom, mint a többi napon.  Reggel a szokásos hétköznapi menetrend indult. Gyerekek ébresztése, ami 30 perces macska-egér játék, majd leszállítása az óvodába, iskolába. Ha minden rendben megy 8 órára már otthon vagyok, és kezdődik a hét.

Összeírom, hogy mit kell megcsináljak, megtervezem a programokat a vásárlásokat. 

Reggeli után a pöttöm Klári baba az udvarra akart menni, de nekem nem volt kedvem kilométereket gyalogolnom a ház körül körbe és körbe, úgyhogy gonosz módon, csak a teraszra engedtem ki. Ott is jól eljátszott,  20 percen keresztül motorozott, hol a rózsaszínű, hol a kék kismotorral. Én közben felsepregettem a teraszt, meglocsoltam a virágokat. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a nagy szél délutánra megint felhordott a teraszra jó sok falevelet. Holnap lehet elölről kezdeni.

A levegőzés után Klári felfedezte Ákos legóit, aminek nagyon örültem, mert 1 óra csendet jelent. Imádja a legófigurákat szerepjátékoztatni. Jöhetett a mai munka. A weboldalamat nézegetve, rájöttem, hogy a videó rész elég üres, ezért ma összegyűjtöttem néhány olyan videót, ami szerintem azoknak is érdekes lehet, akik nem ismerik még a Forever Living-et. Elképesztő, hogy mennyi hivatalos videó van fent a neten, és én butus eddig ezeket nem osztottam meg veletek. A mait ITT tudjátok megnézni. 

Pedig ezek nagyon jók, mindig motiválnak, és az érdeklődőknek igen nagy szeletet mutatnak meg a munkánkból, a termékekből, munkatársak sikereiből. Megpróbálok majd minden egyes nap új videót bemutatni. Ezeket egyébként a videó menüpontból érheted el. 

Ha már videókat kerestem, elkészült a saját YouTube csatornám is, ahova majd az online videóimat fogom feltölteni, és itt lesznek elérhetőek a termékbemutatóim is. Remélem ebbe is hamarosan bele tudok kezdeni, de még egy kis bátorságot kell keressek hozzá. (Fránya kifogások…)

Mit ne mondja, elég fárasztó munka 2 órán keresztül videókat nézni, keresni a megfelelőt. A déli program, mármint ebéd, Klári kergetése és altatása után megfőztem a holnapi ebédet, mert nem szeretem estére hagyni a főzést. 

Amíg Klára aludt gyorsan visszakerestem egy vásárlómat, illetve egy leendőnek adtam tanácsot a vásárlásával kapcsolatban. 

 

És mára be is fejeződött a munka…

Hétfőre, pihenésként pont elég ennyi. Ha valaki megkeres, mert érdekli a munka, mindig azt mondom, hogy itt nincs kötelező 3-4-8 óra ledolgozni való munkaidő. Mindenki annyit tesz a jövőéért, amennyi aznap belefér. Sosem kérem számon a munkatársakon, hogy mennyit dolgoznak, és ha annyit, miért nem többet? Nagyon szeretem, hogy magam oszthatom be az időmet, és senki sem szól bele. Ma két és fél órát dolgoztam, lehet, hogy holnap ennyit sem, vagy kétszer ennyit. Előre eltervezett kötelező időm nincs. Igaz, nagyon rosszul esik, ha legalább 30 percet nem tudok a munkával foglalkozni. Olyankor nem csak a lelkiismeretem szólal meg, hanem az az igazság, hogy hiányzik is. Pozitív töltést jelent számomra, amikor befejezek egy cikket, vagy tudtam terméktanácsot adni egy leendő vásárlónak. 

4 óra után…

…már nincs munka, csak annyi, hogy leírom a mai napomat. Aztán vacsi, fürdés, és reménykedés, hogy a gyerekek ma viszonylag hamar álomba szenderülnek. Aztán jöhet egy kis olvasás, mert a legújabb könyvemmel nem úgy haladok, ahogy szeretnék. Olyan fura, hogy régebben nagyon szerettem a szépirodalmat, de az utóbbi évben inkább csak szakirodalmat olvasok. Nagyon rákaptam a marketingről és természetesen a hálózatépítésről szóló könyvekre. Pontos számot nem tudok, de biztos 20-nál többet olvastam el egy év alatt, és élvezem ezeket is. Most már jobban, mint a regényeket.

 

Legyen szép estéd! Holnap találkozunk!

 

 

 

Hits: 13

Üdvözöllek újra itt! 

Ma nagyon dolgos napom volt szerencsére. Szerdán, november 8-án lesz egy Kóstolj bele est, ahol a cégemről lehet előadásokat hallgatni, illetve megkóstolni néhány terméket. Most két előadás lesz. Egy orvosi, ami a termékekről fog szólni, ezt dr Kovács Margit főorvos asszony tartja, aki nem mellesleg a managerem, a másodikat pedig én.

Nekem arról kell beszélnem, miért fogtam bele ebbe a munkába, miért pont a Forever Living Products-ot választottam, hogyan oldom meg itthonról a feladataimat. Szóval, ma délelőtt ennek az előadásnak az anyagát kellett rendbe szednem. Szerencsére Klári hagyott dolgozni. Nagyon rendes volt tőle. Jutalmul utána kimentünk homokozni. 

Nehéz ám összehozni egy ilyen előadást!

Én naiv. azt hittem, hogy könnyebb lesz összeszedni a gondolataimat a munkáról. Tévedtem. Annyi minden jutott eszembe, de 20 percre kellett terveznem. Valahogy így nézhettem ki:

Nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen az a néhány dolog, amit megosztok majd a jelenlévőkkel. Aztán maradtak az alap dolgok, amiket én is jóknak tartottam, amikor körbejártam a “Miért ez a cég legyen” témát. Ilyenek például, hogy a Forever 1978-ban alakult, és azóta töretlenül működik. Számomra teljesen hihetetlen volt eleinte, hogy évi 3 milliárd dollár a bevételük, pedig egy családi vállalkozásról van szó.

Aztán leírtam azt is, hogy mindent egy kézben tartanak: a termesztést, a feldolgozást, a csomagolást, és a szállítást is. Egyedül reklámozással nem foglalkoznak. Na ez az én feladatom! Reklámozom a termékeket. Ennyi.

Jónak tartom még, hogy passzív jövedelmet érhetek el. Milyen király dolog, hogy 10-15 év munka után, ha akarok, nyugdíjba mehetek. Nem kell 40 évig robotolni. Jaj, nem maradhat ki, hogy örökölhető az üzlet, azaz valamelyik gyerekem majd átveheti a munkámat, és folytathatja onnan, ahol én abbahagytam. Ez olyan szuper. Majd csak azt kell eldönteni, hogy melyik gyerek kapja meg. Ákos, már pár hónapja közölte, hogy ő is üzletépítő szeretne lenni. 7 évesen tudja mi lesz a jó neki!

Ezeket a dolgokat szeretném majd elmondani az előadáson. Ha 60 percem lenne, biztos beszélnék arról is, mennyire jó érzés, hogy a gyerekeim mellett tudok dolgozni itthonról, és milyen jó látni, hogy a kicsik mennyire jól tudnak alkalmazkodni. Már tudják, hogy ha online beszélgetést tartok egy érdeklődővel, akkor nem rohangálhatnak visítva körbe-körbe a lakásban. Olyankor oda jönnek mellém, és integetnek annak, akivel éppen beszélek. Imádom őket! De most nem lesz 60 percem, ezért a rövidített verziót kell elmondjam. 

Szerinted miről beszéljek még?

Van egy ötletem!

Miközben írtam ezeket a sorokat, az jutott eszembe, hogy beteszek a poszt végére egy 6 perces videót. Ezt egyszerűen Lehetőség videónak hívom. Szeretném, ha Te is megnéznéd. 

Legyen vidám estéd!

 

 

Hits: 32