Az Aloe Vera

A történelem egyik legrégebben ismert növényéről az Aloéról, már időszámításunk előtt 2200-ból is találhatók feljegyzések sumér agyagtáblákon.

 

Az aloét már az ókorban is használták, gyógyászatra és szépségápolásra egyaránt. Állítólag Kleopátra és Nofertiti is ennek a növénynek köszönhette legendás szépségét. Később még Hippokratész is használta hasi fájdalmak, vérhas és rák ellen. A 2000 évvel ezelőtt született Gyógyító növények című könyvben pedig az aloét hegesedére, szemfertőzésre és kelések gyógyítására ajánlották. Az arabok a sivatag liliomaként emlegetik, az indiánok szent növénynek tartják, és a kínaiak, japánok is előszeretettel használták, használják. Tüskéit ráadásul a kínai vándorló doktorok akupunktúrás tűként is alkalmazták. 

Nagy Sándor a harcosok – legenda szerinti – sérthetetlenségének biztosítása miatt harcolt az aloe megszerzéséért Socotra szigetén. Napóleon serege is élvezte az aloe növény adta gyógyító hatásokat. Mahatma Gandhi, mivel hosszú böjtöket tartott, csak az aloe segítségével tudta megőrizni energiáját és munkabírását. Az aloét valószínűleg nem véletlenül nevezték „élet gyümölcsének” és „csodanövénynek” sem. 

Mire jó még?

Az aloe verát tehát régóta nagyon sokra becsülik kiváló minőségéért és sokoldalúságáért, melyek közé tartozik a szájápolás is. Természetesen a Forever Living ezt is ki tudja használni, és elkészítette a Forever Bright-ot, ami a piacon ma az egyik legjobb fogkrém.

A család fogkréme

A Forever Bright fogkrémet az egész családnak alakították ki. Csakis a legkiválóbb minőségű, tiszta alapanyagokat tartalmaz.

Alkalmas vegetáriánusok számára is, hiszen semmilyen állati eredetű anyagot sem tartalmaz. 

Összetétele

Több éves kutatás, fejlesztés, a tudósokkal és fogorvosokkal való együttműködés során állapították meg, az Aloe Vera gél optimális mennyiségét, amely a hatékony tisztításhoz szükséges. 

A 100%-osan stabilizált aloe vera gélen kívül találhatsz még a fogkrémben propoliszt

A propolisz…

… 5000 éves múltra tekint vissza. Az asszírok és a görögök használták a propoliszt egészségük megőrzésére.

Ez egy gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Ragadós, sárgásbarna, kellemes illatú anyag, melyet a fák rügyeiről, fiatal ágairól, levélnyeleiről gyűjtenek be a méhek. Begyűjtés után átalakítják, majd a kaptárak tömítésére és fertőtlenítésére használják.

Az aloe vera és a propolisz keveréke nyugtatja a fogínyt és a szájat. Közvetlenül is alkalmazható, amikor a fogkefe használata túl fájdalmas lenne. 

A propoliszról itt olvashatsz még: A méhek csodálatos titka – a propolisz

Én mit használok?

Természetesen a Forever Bright-ot. Ez volt az egyik első termék, amit megismertem, és használni is kezdtem. Szeretem az enyhe, nem tolakodó mentolos ízét, amit a természetes menta aromától kap. Manapság a gyerekeim is egyre többször használják ezt a fogkrémet, mint a sajátjukat.

Amennyiben szeretnél még több információt a Forever Bright-ról írj nekem, vagy kattints IDE

Nagy Kriszti

facebook: nagykriszti vagy foreveranyu

email: kriszti@foreveranyu.hu

 

forrás:  foreverliving.com

 

 

Hits: 26

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..