Szerda, 7:49 perc 

Odakint zuhog az eső, és hideg van. A gyerekek még alszanak. Két napja ígértem beszámolót a nyaralásról, de eddig nem tudtam leülni a gép elé. 

 

gyerekek vs munka: 1:0

 

Június 15-én véget ért az iskola és az óvoda is. Június 18-án elindultunk nyaralni. Még kicsit előszezon, de nem tartottam volna jó ötletnek, ha szülés előtt pár héttel vágunk neki. Ebben az évben Bükkszéket választottuk. Valami rejtélyes okból mindig hegyekbe megyünk nyaralni, lehet azért,  mert erre sok az Alföld? Bükkszék egyébként egy 700 fős kis falu, közel az északi határhoz. Nevezetesség a gyógyfürdő, ami a Salvus gyógyvízről híres.  Itt töltöttünk el egy hetet. 

 

Nyaralás kihívásokkal

Amikor elindul a család pihenni, mindenki úgy gondolja, hogy szuper, pihentető és legfőképpen nyugodt lesz. Kivéve, ha vannak gyerekek is. Ne aggódj, most nem panaszáradatot fogok elindítani, de igazán izgalmas hetünk volt, ennek ellenére mindenki jól érezte magát, és és épségben hazatért.

Hétfő délelőtt elindultunk a nagy útra, felpakolva rengeteg útravalóval és mesével. Mintha az ország másik végébe mennénk. Persze a 2 és fél órás út végére minden ennivaló elfogyott, amit a gyerekek táskájába tettem. 

A szállásra találkoztunk az első kihívással. Az apartmanunk a második emeleten van. A nagyoknak nem gond, de Klári – hiába imád lépcsőzni – hamar meg fogja unni, és naponta többször cipelhetjük fel. Így is lett. Bár volt olyan alkalom, amikor magától tette meg ezt a két emeletet, de minden lépcsőfordulónál visított egyet. Akkor inkább kézben…

Persze délután már senki sem tudott a fenekén ülni, ezért lementünk felfedezni a közeli büfét. Közben kiderült, hogy útitársunk lett egy vírus, Ákos délutánra belázasodott. Szerencse, hogy a szervezete elég erős, és kedd délelőttre már csak egy kis torokfájás maradt. Ilyenkor örülök, hogy erősítem a szervezetüket.

Készítette: Lhgergo – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4674585

 

Strand és vár

Mivel nagyon meleg volt kedden, programunknak a strandolást választottuk. A gyógyfürdőnek két része van, egy fedett fürdőház, és a strandfürdő. Utóbbiban a gyerekmedencét használtuk, ahova sajnos felnőtt nem ülhetett be, csak sétálhatott vagy állhatott a vízben, és az élménymedencét, ahol Ákos kedvére gyakorolhatta a merülést, amit a tanfolyamon elsajátított. Nagy hasznát is vette, mivel a medencében esett ki a foga, és természetesen azt el kellett tenni a Fogtündérnek. Én a lányokkal leginkább a kicsi medencében sétálgattam. Nagyon tetszett benne, hogy nem csempés volt az alja, hanem gumi bevonatú, így teljesen csúszásbiztos. A nap végére mindenki szép piros lett. Jöhetett a kedvenc Forever-es termékem, hogy holnapra ne fájjon senki válla.

Készítette: Civertan – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2932312

 

Eger

Hogy senki se piruljon tovább, szerdán Egerbe mentünk. Voltunk a várban már egyszer, de a két nagy vármániás, képesek többször is megnézni egyet-egyet. Itt megismerkedtünk az ország legszűkebb parkolóházával (saját vélemény, meg az autóé). Külső magassága úgy 2 emeletes lehet, de ebben 7 szintet rejtettek el. A fordulók olyan szűkek, hogy csak Y-ban lehet ráfordulni. Izgalmas volt feljutni a negyedik szintig. Eger még mindig szép, és meglepődve tapasztaltam, hogy olcsóbb, mint Bükkszék. Klári lábai persze elkoptak, mire a várhoz értünk, úgyhogy jöhetett a hurciban a hátamra. Jól néztem ki, elől pocak, hátul gyerek. Legalább egyensúlyban voltam.

Így mentünk le a panoptikumba is, ahol persze menni kellett a “titkos alagútba” is. Ha voltál ott mostanában tudod, hogy elég nehéz lejutni oda, de az alagút végén még nehezebb kijönni, mert a kijárat magassága kb 120 cm. Gondoltam, én Klárival maradok fent, majd a többiek elsétálgatnak a járatban, de győzött a “hagyd el a komfortzónádat” nevű suttogó izé, és lementem én is. A hátizsákom jókat kacagott a végén, amikor próbáltam úgy kimászni a 120 cm-es lyukon, hogy a fejét ne verjem be (persze ehhez irányítás kellett, mert én felfele nem láttam), és ne essek hasra, mert azt meg a még meg nem született bánná. Sikerült! Mindenki épségben kijutott. Éhségünket csillapítva szereztünk két nagyon finom pizzát, amit a főtéren ücsörögve meg is ettünk, aztán irány vissza a szállásra. A lányok körülbelül 2 perc alatt elaludtak a kocsiban.

Készítette: CivertanS – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44767071

 

Csütörtökre a vírus megint megtalált minket, és a lányokat egész napra kiütötte. Így csak a fiúk strandoltak. 

 

Hűvösödik

Péntekre mindenki újra egészséges volt, de jött a hűvösebb idő, így megint kirándulni mentünk. Most Sirokra. Egy éve is voltunk itt, úgy emlékeztem, hogy alacsonyabban van a vár. Kicsit belehaltam, mire felértem, pedig csak magamat cipeltem. De a vár még mindig gyönyörű, és nagyon szép a kilátás. 

By Krystian Cieślik [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Szombaton a fürdőházat próbáltuk ki. A gyerekmedencéje nagyon jó, bár a hűvös miatt sokan voltak bent. Pozitív, hogy van a gyereknek játszószoba, pihenőszoba, külön gyerekmosdó, és ételmelegítési lehetőség. Nem sok helyen figyelnek ennyire a gyerekekre.

Mozgalmas és élménydús 6 nap volt, mindegyikünk nagyon élvezte.

 

A munka mindig megtalál

Ez most nem panasz, hanem öröm számomra. Úgy indultam el erre a hétre, hogy nem dolgozom, nem olvasok szakkönyvet. Ez csak a pihenésé lesz. Nem így lett. Már kedden pittyegett a telefonom, egy hölgy keresett meg, mert kérdései voltak egy termékkel kapcsolatban. Nagyon jó érzés, hogy az online munkám kezd beérni, és olyanok is tudják, hogy a Forever Living termékeivel foglalkozom, akiket nem is ismerek, csak belefutottak a blogomba vagy valamelyik facebook bejegyzésembe. Ilyenkor látom, hogy érdemes dolgozni, még akkor is, ha az elején úgy tűnik, nincs eredmény, mert később biztos lesz, ha nem adom fel!

Ígértem egy meglepetést is, de arról majd holnap írok itt, de a facebookot is érdemes lesz figyelned!

 

Legyen mosolygós napod!

 

Hits: 14

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..