Pár napja beszélgettem egy hölggyel a Forever-es munkáról. Ilyenkor mindig előkerül az a kérdés, hogy mi a legnehezebb a munkában? Úgy gondolom, hogy ez mindenkinél más. Van, aki nehezen tanulja meg a termékekről az információkat, van, aki nehezen kommunikál idegen emberekkel.
Számomra is okoztak gondot az elején, de ezek mind megtanulhatóak voltak. Hiába vagyok végzettségem szerint pedagógus, és tanítottam is jó néhány évig, amikor felnőttek elé kellett kiállnom beszélni, vagy idegeneket kellett megszólítanom telefonon, az tényleg nem volt egyszerű. Nekem egy valami van a munkában, amiben fejlődnöm kell. Ez pedig a motiváció fenntartása. Persze ez az egy dolog sok mindenre kihat még.

 

forrás: pexels

Számomra igazi hullámvasút ez a motivációs dolog. Azt tudom, hogy miért dolgozom, miért akarok minél hamarabb manager lenni, de nem tudok minden egyes nap erre fókuszálni. Komoly problémát okoz számomra, és nagyon rossz érzést is. Utálom rosszul érezni magam.

Változtatni kell!

Bizony, méghozzá nagyon gyorsan. Úgyhogy jött a probléma feltárása, és a megoldások keresése.
Elméletileg azt a munkát, jelenleg az online hálózatépítést, elméletileg másolnom kellene a felsővonalamról. De felettem senki sem dolgozik online, tehát nincs mit másoljak. Így egyedül kell megtalálnom a helyes lépéseket, ami időnként rettentően fárasztó, és leginkább ez okozza a motivációhiányt, úgy gondolom.

Hetente több előadást nézek meg ezzel kapcsolatban, ki hogyan csinálja a Foreveresek közül, de mindenki nagyjából ugyanúgy, és nekem ez nem minden esetben tetszik.

forrás: pexels

Tehát marad két út előttem: vagy feladom, és abbahagyom, vagy megépítem én az utat, amit a leendő csapatom majd követhet, másolhat. Szerencsére elég makacs vagyok ahhoz, hogy a másodikat válasszam, nem szeretem feladni a dolgokat.

 

Új motiváció, új tervek

Ugye van a hosszú távú célom, amit ezzel a lehetőséggel szeretnék megvalósítani, azaz, hogy a gyerekeimmel lehessek, ne kelljen alkalmazottként dolgoznom nyugdíjas koromig. Most fel kellett állítanom új célokat is, amelyeket képek formájában ki is tettem a falra a gépem mellé, lassan dátumokat is írok hozzájuk, akkor biztosabb, hogy elérem ezeket a célokat!

Mik ezek?

Minél hamarabb megkapni a manager szalagot. Mert szép piros, hatalmas elismerés, rengeteg munka, és sok pénzt hoz nekem.

Eljutok Porec-be, Horvátországba a Forever költségén. Ha elérem a Supervisor szintet, akkor mehetek ide egy hosszúhétvégére, persze ingyen.

Megnézem Japánban a cseresznyefa-virágzást.

Lesz egy saját nyaralóm a hegyekben.

Lesz egy nagyobb házunk, ahol legalább 2 szoba csak az enyém.

 

 

 

forrás: imgur

Most ezekért kezdek el dolgozni, és tölteni a motivációs szintemet.

(Ilyenkor mindig eszembe jut a sims nevű játék, ahol az emberek feje felett egy szintjelző volt, ha jól érezték magukat zöld lett, ha rosszul piros, most kb sárgában vagyok, de nagyon hamar el kell érjem fogom érni a zöldet.)

 

És akkor ez hogy?

Kezdem azzal, hogy minden munkafolyamathoz lesz egy listám, mert jó érzés, amikor minden pontot kipipálok rajta. Ha megtetszik valami, amit szeretnék megszerezni, elérni, arról készítek képet, és kikerül a motivációs falamra. Az mondják, ha minden nap látom ezeket, akkor motiváltabb leszek. Kipróbálom.

Nem engedem, hogy 24 órában csak a munkán, illetve a munka hiányán járjon az agyam. Ez rossz, főleg amikor a hiányon gondolkodom.

Új napirendet tervezek, amelyben fixen lesz munkaidőm.

forrás: pexels

Ha ez sem segít, akkor kitalálok mást!

 

Ami még jó lesz!

1 hét és itt a nyári szünet! Sokan rettegnek ettől a két és fél hónaptól, de én nagyon imádom. Valami fura dolog miatt, amikor mindhárom gyerek körülöttem zsong, sokkal jobban tudok koncentrálni a dolgaimra. Tavaly nyáron is sokkal több megbeszélésem volt a munkával kapcsolatban, mint iskolaidőben.

Most megyek, és elkészítem a pipálós listámat!

Ha esetleg van ötleted, hogyan lehet motiváltabb az ember, ne tarts magadban, írd le nyugodtan hozzászólásban! Minden ötletet szívesen olvasok, próbálok.

Legyen mosolygós napod!

 

 

 

 

 

Hits: 4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..